Hoe natuurlijk werken wij?

Naast de 100% natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten die Nerolii verkoopt maken we tijdens de behandeling vooral gebruik van de pure stoffen uit de natuur. Kruiden, planten, honing, algen, bessen, leemsoorten, groene thee, aloë vera en nog veel mee waarvan de werking al al duizenden jaren geleden bekend was. Wij gebruiken ze in allerlei vormen, als koudgeperste olie, als maceraat, als gedroogd kruid of vers, als gel (zoals van de aloë vera) als etherische olie als poeder zoals bij de gedroogde leemsoorten. Hoe dan ook, we gebruiken ze puur, zonder synthetische toevoegingen of hulpmiddelen!

 

We gebruiken ze om bijvoorbeeld maskers of pakkingen mee te maken, heilzame kompressen, om mee te masseren, voeden of te mengen tot een heilzaam middel. Op deze manier kunnen we iets bereiden wat echt bij u en uw huid past. 

 

U ziet hieronder een korte beschrijving van een aantal van de door ons gebruikte grondstoffen en een beknopte beschrijving van hun effect op de huid.

Cacao

Cacao wordt gemaakt van de bonen uit de vruchten van de Theobroma cacao die voornamelijk groeit in Centraal- en Zuid Amerika. Ze zijn rijk aan antioxidanten,serotonine, vitaminen en mineralen die de huid verzorgen, soepel maken, huidveroudering tegen gaan, wondjes sneller doen genezen en ontstekingsremmend werken.

Aloë vera

De Aloë vera is een tropische vetplant die voornamelijk rond de middellandse zee voor komt en is bekend om zijn bewezen medicinale werking. 

In de gel uit de bladeren zitten, naast water, 20 verschillende soorten mineralen, 12  vitamines, 18 aminozuren en 200 actieve plantenstoffen, als enzymen en polysachariden. 

Hij is in te zetten bij veel huidklachten waaronder, psoriasis, brandwonden, infecties, slechte wondheling, acne, roodheid en rimpelvorming. 

 

Goji bes

Nerolii maakt gebruik van de poeder uit de Goji bessen afkomstig uit China, Mongolië en de Himalaya. Ze bevatten een extreem hoge dosis vitamine C en zijn een uitstekend antioxidant. 

Bij gebruik op de huid maakt heeft het een huidverjongende en beschermende invloed, het maakt de huid soepel en zacht, is antibacterieel en helpt bij infecties

 


Rozenblad

Wij gebruiken de blaadjes van de Damast roos in poedervorm om te verwerken in onze maskers en pakkingen. Rozenblad heeft een kalmerende en verstevigende werking op de huid en kan voor bijna iedere huid gebruikt worden. Bovendien is de geur goddelijk!

Baobab vrucht

De Baobab boom  komt voornamelijk in Madagascar voor en bevat een hoge concentratie aan vetzuren en proteïnen. Baobab is heilzaam bij veel verschillende huidproblemen, verbetert de elasticiteit van de huid en regeneratie van de cellen. 

 

Fruitextracten

 

Fruitextracten kunnen ingezet worden bij verschillende huidproblemen. We maken gebruik van verschillende fruitextracten en fruitzuren met ieder hun eigen specifieke werking.  


Honing

Cacao wordt gemaakt van de bonen uit de vruchten van de Theobroma cacao die voornamelijk groeit in Centraal- en Zuid Amerika. Ze zijn rijk aan antioxidanten,serotonine, vitaminen en mineralen die de huid verzorgen, soepel maken, huidveroudering tegen gaan, wondjes sneller doen genezen en ontstekingsremmend werken.

Neem blad

De Neem boom komt voornamelijk in India voor en alle delen worden gebruikt om hun geneeskrachtige werking. Hij zit boordevol antioxidanten en wordt al eeuwen geprezen om zijn veelzijdige werking. Op de huid werkt hij fantastisch bij o.a. eczeem, acne, infecties, psoriasis en rimpelvorming. 

Leem

Leem helpt bij het opnemen van afvalstoffen uit de huid en geeft sporenelementen en mineralen af aan de huid. De gebieden waar de leem gevonden worden is bepaalt de exacte samenstelling van de leem. De rode bevat veel ijzer en wordt op een andere plek gevonden dan de gele die veel zwavel bevat. De witte leem is het meest zachte van allen en is ook uitstekend voor de verzorging van baby's.

 


Spirulina

Een grote bron van spirulina in China, maar inmiddels wordt het op vele plekken gekweekt. Spirulina bevat maar liefst 11 vitaminen, 10 mineralen en is een fantastische antioxidant. 

Spirulina maakt de huid krachtig, beschermt tegen degeneratie, werkt ontstekingsremmend en kan goed ingezet worden bij allergieën. 

Reishi

Reishi is een zwam die in Aziatische landen al sinds even bekend is om zijn enorme geneeskrachtige werking. Daar is het een veel gebruikt medicijn tegen allerlei ziekten waaronder kanker. 

Reishi verbeterd het immuunsysteem, helpt bij huidziekten, werkt vitaliserend, en werkt ontstekingsremmend. 

Oliën/boters

Nerolii maakt gebruikt van verschillende soorten koudgeperste oliën uit o.a. avocado, amandel, abrikozenpitten, sesamzaad, jojoba en de zaden van de teunisbloem.

De eerste, koude persing is het meest waardevol en zit boordevol vitaminen en zijn ieder op hun eigen unieke manier werkzaam op de huid. We gebruiken ze ook als draagstof voor de biologische etherische oliën.  

Als boters gebruiken wij o.a.Shea boter, cocos boter en cacaoboter.

 


Tarwegras

Tarwegras bevat maar liefst 19 aminozuren, 92 mineralen en B vitaminen. Het is dan ook een van de krachtigste antioxidanten. 

Op de huid werkt hij antibacterieel, ontgiftend, huidverbeterend en voedend. Tarwegras geeft de huid weer energie na een periode van ziekte en stress. 

  

Lavendel toppen

Wij gebruiken de toppen van de lavendel na het vijzelen in scrubs, maskers en pakkingen. 

Hierdoor komen de werkzame stoffen uit de toppen vrij en zijn ze een weldaad voor de huid die gespannen is of onrustig. Lavendel werkt antibacterieel en is zeer geschikt voor de behandeling van de acne huid. 

Hydrolaten

Hydrolaten zijn bijproducten van etherische oliën. Bij Nerolii gebruiken we hydrolaten van o.a. roos, neroli (bloesem van sinaasappelboom), korenbloem en hamamelis. Ze zijn te gebruiken als lotion, om maskers en pakkingen te maken of als kompressen. 

 


Moringa

De Moringa boom komt van oorsprong uit India en bevat extreem veel vitaminen en antioxidanten. Op de huid heeft Moringa een herstellende en anti-age werking. Bovendien is het een oppepper voor een vermoeide huid en werkt het verstevigend. 

  

Rozenbottel

Rozenbottel bevat 10 keer zoveel vitamine C dan sinaasappelen en is mede daardoor een bijzonder sterk antioxidant. Bovendien heeft rozenbottel anti-aging kwaliteiten, helpt het bij pigmentvlekken, is het ontstekingsremmend en verzacht het littekens.

Amla

Amla verminderd pigmentvlekken, houdt de huid glad en veerkrachtig en helpt bij acne. Het bevat extreem veel vitamine C en is een van de sterkste antioxidanten. Ook beschermt Amla, kruisbes, tegen vrije radicalen en ondersteund het bij de aanmaak van collageen.

 


Etherische oliën

Etherische oliën noem ik wel eens het bloed uit de plant omdat het werkelijk alle levensstoffen bevat die een plantje nodig heeft om te groeien. Het zijn complexe samenstelling en dat maakt ze zo uniek. Nooit is het een wetenschapper gelukt de unieke samenstelling zodanig te ontrafelen dat hun werking nagebootst werd. Etherische oliën zijn "de ziel" van de plant en hun werking veelzijdig.

Lees meer op de pagina "Aromatherapie".

Edelsteen poeder

De homeopathie en antroposofie maken veelvuldig gebruik van de kracht van edelstenen. Denk maar aan kiezelzuur uit bergkristal en mangaan uit amethyst.

Wij maken indien gewenst gebruik van edelsteen remedies of edelsteenpoeders, afhankelijk van de werking die we wensen.  

 

Carobe

De carobe boom komt van oorsprong o.a.voor in de Mediterraanse regio en is bijzonder rijk aan anti-oxidanten en mineralen. Carobe heeft een verzachtende, herstellende en regenererende werking en is uitermate geschikt voor de gevoelige en ouder wordende huid.

 


.................en nog veel meer!