Bach Bloesem therapie

De Bach bloesemtherapie ontleent zijn naam aan de ontdekker Dr. Edward Bach, geboren in 1886, en een bekwaam huisarts, bacterioloog en homeopaat. Hij kwam tot het inzicht dat de echte oorzaak van ziekte niet zozeer moest worden gezocht in de vele uitingen van fysieke symptomen, maar eerder in de negatieve psychische gesteldheden waaraan de mens kan lijden die ten grondslag liggen aan het ziektebeeld. De geheel natuurlijke Original Bach Flowers helpen onze gemoedsstemmingen in evenwicht te brengen en te houden en helpen ons inzicht te krijgen waardoor we negatieve emoties om kunnen buigen naar positieve.

 

Dr. Edward Bach heeft de laatste 10 jaren van zijn leven gewijd aan het ontwikkelen van 38 bloesemtincturen die ons ieder op hun eigen unieke wijze helpen. Daarnaast stelde Bach ook een combinatie van tincturen samen, die waarschijnlijk de beroemdste van allemaal is: Rescue, ideaal voor spannende situaties en stressvolle momenten.

 

Bachdruppels worden veelal op de tong in genomen en hebben absoluut geen schadelijke of ongewenste bijwerkingen, zijn niet verslavend en kunnen naast andere therapievormen gebruikt worden en zelfs hun werking versterken.

 

Ook kinderen, baby's en dieren kunnen enorm veel baat hebben bij het gebruik van de bloesemremedies.

 

Waarom een consult?

De Bloesemremedies van Dr. Bach zijn bij iedere goede apotheek of natuurvoedingswinkel vrij verkrijgbaar, toch blijkt vaak een consult wenselijk. Dat is omdat een emotionele onevenwichtigheid vaak meerdere lagen heeft. Soms hebben we een pijnpunt opgelopen in onze jeugd en door de jaren heen heeft zich dat ontwikkeld tot een veel uitgebreider probleem, we hebben er laagjes omheen gebouwd. 

Ook lijkt het vaak, als je je er even in verdiept of je ze wel allemaal nodig hebt. Hoe meer je leest hoe meer je er toe voegt aan je lijstje en op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Bovendien wordt het dan wel erg prijzig allemaal.

Dat is allemaal niet nodig. In een consult zoeken we samen naar de rode draad in uw emoties en brengen de remedies terug tot maximaal 6. Deze mengen we in een gebruiksflesje. 

 

Hoe gaat een consult in zijn werk?

Als therapeute aangesloten bij de Bach Foundation werk ik uitsluitend op de manier zoals wijlen Dr. Edward Bach het ons geleerd heeft. Hij deed dat middels gesprek. Dit omdat het gesprek zelf al een moment van bewustwording is. Bovendien ben je alleen dan in staat aan te geven welke lagen boven liggen zodat we samen duidelijk kunnen bepalen waar te beginnen. Soms geef je die informatie onbewust, soms luister ik tussen de regels door maar vaak weten mensen wel waar ze steeds weer tegen aan open.

Bij kinderen komen emotionele blokkades vaak tot uiting in hun gedrag. Vaak zijn ouders bij het gesprek aanwezig, alhoewel sommige kinderen liever alleen met me in gesprek willen. 

 

Prijs:

Consult 1 uur:  40,00

Extra lang consult: 60,00

Vervolg consult 30 minuten: 25,00

Gebruiksflesje remedies (max. 6 remedies) 7,50

Bach bloesemremedies Zeist

Bach bloesemtherapie Zeist

Internationaal geregistreerd Practitioner

Astrid Wissink behoort tot de eerste lichting therapeuten die opgeleid werden door de Dr. Edward Bach Foundation en heeft een internationale registratie. 

Dr. Edward Bach 1886-1936
Dr. Edward Bach 1886-1936