Wat doet een gezichts serum?

Een serum is een sterk geconcentreerde lichte emulsie, meestal verpakt in een druppelflesje met pipet. Of je ze nodig hebt is afhankelijk van je huidconditie. Een gezichtsserum kun je gebruiken voor een korte periode, als je huid te leiden heeft gehad onder omstandigheden van stress of ziekte, of voor een langere periode als er sprake is van een huidconditie die echt verbeterd moet worden. 

 

Een serum kan wat een crème niet kan. Het bevat een véél hogere dosering werkzame stoffen die diep in de huid doordringen. Ze hebben dikwijls een duidelijk doel en zijn over het algemeen gericht op herstel. Dit kan zijn het herstellen van het vochtbalans, het revitaliseren bij vermoeide of doffe huid, het tot rust brengen van een overactieve, prikkelbare huid of het verstevigen van de vroegtijdig verslapte huid. Hoe dan ook, ze verbeteren de huidconditie. 

Hoe gebruik je een serum?

Het serum gebruik je onder je dagelijkse dag- en/of nachtcrème. Ook dat is weer afhankelijk van je huidconditie en kan verschillend zijn. Per keer breng je een paar druppels aan op de aangedane plek of op het gehele gezicht. As het ingetrokken is, wat meestal zeer snel gebeurd, kun je je gewone crème er overheen aanbrengen. 

"Wees lief voor je huid en zorg voor een gezond evenwicht!"