Gebruiksaanwijzing Geurfrequenties

Het gebruik van etherische olie en de daarvan gemaakte Geurfrequenties, kan je op vele verschillende manieren doen. Dat maakt dit product zo veelzijdig! 
Hieronder een korte toelichting op die vele verschillende mogelijkheden in gebruik voor volwassenen.

 

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar gebruik je ongeveer de helft van de aangegeven hoeveelheid zoals hieronder beschreven. Kinderen vinden het heel fijn om de geuren te gebruiken en ze hebben er heel veel baat bij omdat ze ondersteunend werken. De geuren kunnen worden gebruikt als positief anker.

 

Voor kinderen 1 tot 5 jaar is er de kinderlijn, speciaal ontwikkeld voor de kleintjes. Voor die tijd kan je gebruik maken van de frequentie van de olie. Bij slecht slapen kan je dan denken aan de Slaap Schaapje. Het flesje onder het bedje leggen is dan al genoeg.

 

DE AURASPRAY’S

De auraspray is makkelijk in gebruik en een snelle manier om je te omgeven met de energie van de geurfrequentie van jou keuze.

Ga staan en sluit je ogen en voel even hoe je je voelt. Spray enkele malen boven je hoofd en laat de nevel over je hoofd neerdalen. Wees je bewust wat er met je gebeurt.

Je kunt de auraspray’s meerder keren en naar behoefte gebruiken.

 

 

Voetbad

Een voetbad vind ik één van de meest heerlijke manieren om met geurfequenties te werken. Het warme water werkt ontspannend, gebruik  Himalaya zout voor het energetisch schoonmaken, een scheutje basis olie (bijvoorbeeld Amandel olie of een combinatie van Amandel- Jojoba– en Avocado olie) voor de verzorging van de huid en een geurfrequentie waar je op het moment behoefte aan hebt. De reflexzones raken ontspannen en de energie van de olie kan worden opgenomen. Een voetbad is een weldaad voor lichaam en geest! 
Hoeveelheden: Bak met warm water, 1 tot 1,5 schep Himalaya zout, 1 eetlepel basis olie, 4 tot 6 druppels van de gekozen geurfrequentie. Je kunt net zo lang blijven zitten tot het voor jou niet meer prettig voelt.

 

Bad

Een voetbad maar dan groot. Maak in een kom een mengsel klaar van 4 scheppen Himalayazout, een flinke scheut basis olie, 10 tot 13 druppels essence van jou keuze. Laat een bad vollopen, ga erin zitten en voeg dan pas je kommetje met ingrediënten toe. Zo kun je optimaal genieten van je essence.

 

Tip: zoek wat mooie kristallen uit en leg die ook in het water. Kristallen hebben veel invloed op je energie systeem en kunnen je extra verwennen met hun helende vermogen. Denk bijvoorbeeld aan Rozenkwarts, Bergkristal en Amethist.

 

Massage olie

Voor het geven van een lichaamsmassage. De olie wordt opgenomen door de huid en zorgt voor ontspanning, activeert of maakt schoon. Dit natuurlijk naargelang welke olie je uitkiest. 
Hoeveelheden: Voor 1 lichaamsmassage voor een normaal lichaam gebruik je ongeveer 20 tot 30 ml basisolie. De Basis Massage olie is een fijne olie om een lichaamsmassage mee te geven. Daaraan voeg je 4 druppels essence toe. Gebruik niet te veel essence, de geurbeleving wordt dan te heftig.

 

Wil je voor meerdere keren een olie klaar maken: 100 ml basisolie op 6 tot 10 druppels essence.

 

Stomen

Lekker ouderwets met je hoofd boven een bak heet water hangen en een handdoek over je hoofd. Fijn om te doen als je verkouden bent, hoofdpijn hebt of gewoon als je een duf hoofd hebt. Stomen voor cosmetische doeleinden is ook mogelijk met etherische olie.

Je kunt denken aan: Citroen, Geranium, Eucalyptus, Rozemarijn, Tea Tree etc.

 

Reukzout

Een leuke manier om gebruik te maken van de kracht van de geurfequenties is een flesje reukzout.

Wat heb je nodig?

1 flesje van 10 ml en dopje

Zout

4 tot 6 druppels essence naar keuze

 

Vul het flesje tot net over de helft met zout, dit kan gewoon keukenzout zijn of Himalayazout. Voeg de essence toe. Dop erop en goed schudden. Je kunt nu naar behoefte aan het flesje ruiken.

 

Dit is heel leuk om met kinderen te maken. Je kunt denken aan een flesje met Eucalyptus en Citroen om verkoudheid te ondersteunen. Voor extra concentratie en alertheid tijdens een  proefwerk of examen, kies dan voor Rozemarijn en Citroen.

 

 

 

Healing en lichtwerk

Tijdens het geven van energie werk zoals Reiki kun je je behandeling extra krachtig maken. Doe 1 of 2 druppels essence op je handen en wrijf deze over je handen en onderarmen heen. Ga werken zoals je dit gewend bent. De frequentie van de gekozen essence wordt in de aura van je klant gezet.

Tip: Gebruik de Healing Ray, deze zachte geurlijn is speciaal gemaakt om in te zetten tijdens healingen.

 

 

 

Geursteentje

Druppel 4 tot 8 druppels essence op een poreus steentje of een droog stukje hout. Leg dit voor de ventilatie van de auto neer en geniet van de heerlijke geur tijdens de rit. Ook naast het bed is dit een goede oplossing om toch de geur te verspreiden.

 

Aroma brander of elektrische diffuser

De bekendste manier om gebruik te maken van essences is het verdampen van je gekozen geur doormiddel van een brandertje met een kaarsje of een elektrische diffuser. De hoeveelheid olie die je moet gebruiken hangt af van de grootte van de ruimte waar het brandertje staat. Maar een gemiddelde woonkamer kan ongeveer 10 druppels hebben. Een kleinere slaapkamer, gebruik dan 3 tot 5 druppels. In de kamer van kinderen 1 tot 3 druppels.

Ook fijn om een brander te gebruiken in een praktijk. Je klanten voelen zich snel thuis en op hun gemak.

 

Wattenschijfje

Druppel 3 tot 5 drupperls essence op een wattenschijfje en draag deze bij je. Zo vermijd je vlekken op je kleding en ruik je toch de hele dag jouw favoriete geurtje. Ook handig om in bed te leggen bij griep en verkoudheid met bijvoorbeeld de Cough & Sniffs.

 

Flesje

Draag het flesje in je broekzak. De energie van de frequentie komt gewoon door het glas heen en zal je energiesysteem beïnvloeden.

 

In bestaande verzorgingsproducten

In een neutraal ruikend verzorgingsproduct kan je heel goed een frequentie toevoegen. Denk eens aan de Bescherming essence in een body lotion. Maar ook in je dag- en nacht crème kan je goed werken met een etherische olie. Wierook is een geweldige olie voor de huid. Voeg 3 tot 5 druppels toe voor gezichtsproducten en tot 15 druppels voor producten zoals body lotions en shampoo’s.

 

In sommige gevallen kunnen er allergische reacties ontstaan en kunnen er contra-indicaties zijn. Raadpleeg je arts als je twijfelt of de geuren goed voor je zijn. De geuren zijn ter ondersteuning en vervangen geen behandeling van een arts of specialist.