Maan en Venus

als wegwijzers voor ons vrouw zijn

In deze workshop gaan we op ontdekkingsreis naar de vrouw die we zijn. Wat betekent het voor jou om vrouw te zijn? Welk vrouwbeeld heb jij van jezelf? Welke waarden spelen daarin een rol? Bestaat er zoiets als vrouwelijke energie? En zo ja, hoe ervaren we die energie en wat doen we ermee? 

 

In een maatschappij die al eeuwen wordt gedomineerd door mannen, is het niet altijd makkelijk een aansprekend vrouwelijk rolmodel te vinden in de buitenwereld. Gelukkig hebben we altijd onze binnenwereld waarin we op zoek kunnen gaan naar wat wegwijzers, want uiteindelijk weten we zelf het beste wie we zijn.

 

Om je te helpen meer zicht te krijgen op jouw innerlijke vrouwbeeld en hoe je daar handen en voeten aan kunt geven, gaan we ons verdiepen in de symbolische betekenis van de Maan en Venus en welke rol zij spelen in onze geboortehoroscoop. De Maan en Venus vertellen ons veel over de persoonlijke manier waarop we ons vrouw-zijn ervaren, over waar onze kracht ligt en hoe we die in de wereld kunnen brengen. 

 

Op onze ontdekkingsreis gebruiken we verschillende invalshoeken en instrumenten. We duiken kort in de geschiedenis, de mythologie en de esoterie, we gaan mediteren, schrijven, knippen en plakken (creativiteit is een krachtige eigenschap van Venus!) maar vooral gaan we op zoek naar wat de Maan en Venus voor ons persoonlijk betekenen. Want juist in die persoonlijke ervaring ligt de grote rijkdom van de verschillende manieren waarop we vrouw kunnen zijn.

 

Programma:

09.45: Inloop

10.00: Welkom en korte kennismaking

10.15: Introductie vanuit historisch, astrologisch en esoterisch perspectief

10.45: Meditatie en schrijfoefening

11.00: Maan en Venus in onze geboortehoroscoop. 

12.30: Pauze (er zijn lunchmogelijkheden in de buurt of neem je lunch mee)

13.15: Vervolg Maan en Venus in onze geboortehoroscoop

14.45: Vrije en creatieve schrijfoefeningen op het thema

15.30: Collages maken 

17.00: Afronding 

 

Praktisch:

Datum: 14 mei 2022

Tijd: 9.45 – 17.00 uur

Locatie: Kerkweg 7, Zeist

 

Prijs: 135 euro (dat is inclusief een handout met theorie en een korte duiding van Maan en Venus in jouw geboortehoroscoop, koffie, thee, sap en wat lekkers)

 

Inschrijving:

Inschrijven kan t/m 6 mei door een mail te sturen naar: info@susanneschuurmans.nl. Je ontvangt dan een factuur. Na aanbetaling van 50 euro is je inschrijving definitief. Het resterende bedrag moet vóór 14 mei zijn voldaan. Uiteraard mag je ook het gehele bedrag in één keer betalen. Er is een beperkt aantal plaatsen (8).Bij de inschrijving graag je geboortegegevens vermelden: geboortedatum, geboorteplaats en geboortetijd.


Door wie wordt de workshop gegeven?

 

Susanne Schuurmans (1969) is schrijver, astroloog en cultuurhistoricus. In haar praktijk in Zeist geeft ze schrijf- en astrologieworkshops en -cursussen en individuele consulten.

 

Waarom schrijven en astrologie? Het zijn geweldige instrumenten om mee op ontdekkingsreis te gaan in je binnenwereld en zo je innerljke rijkdom bloot te leggen.

Door te schrijven wordt je innerlijke ruimte groter dan je misschien voor mogelijk hield. Door je te verdiepen in je geboortehoroscoop bouw je een grondige zelfkennis op waarvan je veel profijt zult hebben. Maar schrijven en astrologie bieden meer; je gaat zingeving, samenhang en vertrouwen ervaren.

 

Voor meer informatie:  www.susanneschuurmans.nl


Deel deze informatie: