Louterende liefde

 

Is er een onderwerp waarover meer is geschreven, gezongen en gedicht dan de liefde? Waarschijnlijk niet. Eeuwige liefde, echte liefde, onvoorwaardelijke liefde, ware liefde, brandende liefde onmogelijke liefde … We hebben er allemaal onze ideeën en verwachtingen bij. 

 

Een docent zei eens: Relaties gaan niet over liefde maar over bewustwording. En inderdaad, een liefdesrelatie is dé plek waar we flink met onszelf kunnen worden geconfronteerd. Maar zo’n uitspraak is ook een tikje klinisch. Als er geen liefde in het spel is, waar doen we dan steeds zo moeilijk over? Ik denk dat relaties over allebei gaan. Het lastige is alleen dat de liefde uitdooft als we ons niet realiseren dat bewustwording nodig is om het vuur brandend te houden.  

 

In deze workshop gaan we onderzoeken wat we ervaren in onze liefdesrelatie(s). Waar lopen we tegenaan? Wat voor relatie willen we en waarom lukt dat (soms) niet? We maken daarbij een uitstapje naar het verleden en de psychologie. Hoe belangrijk was en is tegenwoordig de romantische liefde? Wat verwachten we ervan? Verwachten we misschien teveel?

Onze geboortehoroscoop geeft daarbij inzicht in de manier waarop wij zelf onze liefde tonen en in wat we zoeken in een partner. Komt ons droombeeld overeen met degene met wie we uiteindelijk ons leven delen of deelden?

Tussendoor doen we gerichte en vrije schrijfoefeningen waarmee we dieper duiken in onze behoeftes, overtuigingen en ervaringen in intieme relaties. Door het schrijven kunnen dingen onverwacht helder worden. 

Aan het einde van de middag zetten we een lekker muziekje op en gaan we collages maken, een heerlijke manier om de dag af te sluiten.

 

lou·te·ren (louterde, heeft gelouterd)

1 zuiveren, reinigen

2 van gebreken ontdoen; = veredelen

 

Programma:

09.45: Inloop

10.00: Welkom en korte kennismaking

10.15: Introductie vanuit historisch en psychologisch perspectief

10.45: Meditatie en schrijfoefening

11.00: Korte duiding van onze geboortehoroscoop m.b.t. relaties 

12.30: Pauze (er zijn lunchmogelijkheden in de buurt of neem je lunch mee)

13.15: Korte duiding van onze geboortehoroscoop m.b.t. relaties

14.45: Vrije en creatieve schrijfoefeningen op het thema

15.30: Collages maken 

17.00: Afronding 

 

Praktisch:

Datum: 18 juni 2022

Tijd: 9.45 – 17.00 uur

Locatie: Kerkweg 7, Zeist

 

Prijs: 135 euro (dat is inclusief handout met theorie en korte duiding van het thema relatie in je geboortehoroscoop, materialen, koffie, thee, sap en lekkers)

 

 

 


Door wie wordt de workshop gegeven?

 

Susanne Schuurmans (1969) is schrijver, astroloog en cultuurhistoricus. In haar praktijk in Zeist geeft ze schrijf- en astrologieworkshops en -cursussen en individuele consulten.

 

Waarom schrijven en astrologie? Het zijn geweldige instrumenten om mee op ontdekkingsreis te gaan in je binnenwereld en zo je innerljke rijkdom bloot te leggen.

Door te schrijven wordt je innerlijke ruimte groter dan je misschien voor mogelijk hield. Door je te verdiepen in je geboortehoroscoop bouw je een grondige zelfkennis op waarvan je veel profijt zult hebben. Maar schrijven en astrologie bieden meer; je gaat zingeving, samenhang en vertrouwen ervaren.

 

Voor meer informatie:  www.susanneschuurmans.nl


Deel deze informatie: